VINYLPADLÓ – KLIKKES

Vízálló, strapabíró és nem kell leragasztani

Szükség esetén könnyedén visszaszedhető, cserélhető, pótolható. Így amennyiben a kiváló tulajdonságok mellett a rugalmas telepítés és használat a fő szempontok, úgy a klikkes rendszerű vinylpadló az ideális választás. Német és osztrák gyártók termékei, fa- és kőmintás dekorok. 4,5-7 mm-es vastagság.

Kapcsolódnak

A klikkes vinylpadlók fő specialitás (már persze a teljes vízállóság és az extrém fizikai strapabírás mellett) az, hogy nem szükséges és nem is szabad telibe az aljzathoz ragasztani őket. Úsztatva fektetendők, csakúgy, mint a laminált padlók vagy a rétegelt szalagparketták. Annyi velük a teendő, hogy a megfelelően sík és kiegyenlített aljzatra alátétlemezt fektetünk, majd a burkolat paneljeit az élükön található klikkrendszer segítségével egymáshoz illesztve ráhelyezzük. Így a padlók későbbi felszedése, vagy az egyes elemek cseréje könnyedén, komplikációktól mentesen, rombolás nélkül végrehajthatók.

A Pilis Parketta üzleteiben három jó hírű gyártó klikkes vinylpadlói kaphatóak

Közülük talán az osztrák világmárka, a Kaindl neve a legismertebb. A cég gyára az Alpok lábánál, Salzburg városában található, az ott készült termékek a világ minden tájékán népszerűek Tajvantól Chilén át egészen az Egyesült Államokig és Egyiptomig.

A Wineo származási helye Németország, és talán ennél többet már nem is kell mondanunk azoknak, akik egy kicsit is járatosak az építési anyagok világában. A Wineo kínálata elképesztően szerteágazó, dekorjainak száma száz fölé tehető.

A harmadik „játékos” a klikkes vinyl pályán a Weninger, a feltörekvő lengyel ipar csúcsterméke, a parkettapiac kistigrise. Minőségi tanúsítványait mind Nyugat-Európában szerezte, klikkes vinylpadlói szépsége pedig önmagáért beszél.

Az összes termék mintája megtekinthető élőben a Pilis Parketta üzletében, Piliscsaba után a 10-es úton.