VINYLPADLÓ

Kő, fa, csempe

Tartós, gyorsan fektethető és teljesen vízálló. Kő-, fa- és csempemintás változat is készül belőle, ezek felülete, tapintása a megszólalásig élethű lehet. Felülete masszív, strapabíró. Nem kell waxolni. Létezik belőle ragasztós és klikkes változat is.

Bárhova

Vízállósága és ellenálló volta miatt gyakorlatilag bármilyen otthoni helyiségben alkalmazható, sőt a magasabb kopásállóságú típusok közületbe, kereskedelmi vagy akár vendéglátóipari intézményekbe is bátran fektethetők. Melegburkolat lévén pedig kiváló megoldás nappaliba vagy akár hálószobába is.

Ragasztós vagy klikkes

Kétféle változata elterjedt.

A ragasztós rendszerű, amint azt a neve is sugallja, telibe kell ragasztani a padlóhoz. Ez a verzió jellemzően vékonyabb, 2-3 mm-es vastagságú, rugalmas anyagú, vagyis nem merev szerkezetű.

A klikkes fajtát úsztatva kell fektetni, azaz az aljzathoz való rögzítése bármilye formában (szögelés, csavarozás, ragasztás) tilos és kerülendő. Az egyes elemeket az éleiken található klikkrendszer csapjainak és nútjainak egymásba illesztése után kell őket lefektetni, általában alátétlemezre.

Kaindl, Wineo, Weninger

A Pilis Parketta üzletében több gyártó vinylpadlója is kapható. A leghíresebb márka talán az osztrák Kaindl, amelynek Salzburgban található a gyárüzemet, és amely a világ majd minden szegletére szállít a padlóiból. A Wineo a német minőség és igényesség legkiválóbb megtestesítője, rendkívül széles kínálattal, a Weninger pedig a feltörekvő lengyel ipar abszolút versenyképes, minden fontosabb nyugati tanúsítvánnyal rendelkezik.

A Pilisben

Jöjjön el, és nézze meg a Pilis Parketta szerteágazó vinylpadló kínálatát a saját szemével. Ezt már csak azért sem érdemes kihagyni, mert a számítógép monitora vagy a katalógus fotója csalóka olykor, és nem adja vissza száz százalékig hűen az adott padló színét, vagy konkrét árnyalatát. Szakértő eladóink mindenben a segítségére lesznek.